Verbouwing van de zolder

verbouwing van de zolder
De verbouwing van de zolder is natuurlijk het moment om energie te gaan besparen op je huis!

Besparen op je energiekosten kun je op een aantal manieren doen. Deze zetten echt “zoden aan de dijk”

Onderhoud van je woning

We weten allemaal dat het hebben van woning behoorlijk wat kost. Niet alleen om te verbouwen als we het kopen maar ook om te onderhouden als we het bezitten. Waar kun je nu veel besparen relatief?

Kosten besparen op je huis

Het onderhoud van je woning is iets wat behoorlijk in de papieren kan lopen. Een beetje besparen is dan natuurlijk mooi meegenomen. Daarom komen de hoofd kostendragers nu voorbij.
kozijn kunststof

Onderhoud van je huis

Het onderhoud van het huis is eigenlijk niets anders het het onderhouden van de materialen uit je huis. Denk aan schilderwerk van de kozijnen, dakranden en meer houtwerk. Gevelreinigingen en voegwerk, maar ook het onderhouden van je CV Ketel.

Bezuinigen energiekosten

Een oude CV ketel heeft veel onderhoud nodig, dus blijf niet te lang investeren in “oude installaties” die ook nog eens meer energie verbruiken. Het zou verkeerd bezuinigen zijn als je jarenlang geld blijft investeren in energieverbruikende materialen in je woning. Investeer juist en je gaat de kosten terugverdienen op termijn. Want de jaarlijkse besparing zijn meestal fors.

Besparing energiekosten

Dat verschil samen met meer isolatie kan honderden euro’s per jaar schelen. Hier ontdek je wat een nieuwe CV ketel of dakisolatie kost.

kunststof kozijnen

Maar er zijn meer kosten waar je fors op kunt besparen bij je huis!

Onderhoudskosten huis

Want veel onderdelen van je huis hebben onderhoud nodig. Dat zorgt voor kosten maar waar gaan nu het meeste kosten “in zitten”? Dat zijn je kozijnen.

De onderhoudskosten van de kozijnen zijn vooral afhankelijk van het materiaal, want houten kozijnen moet je om de 3 tot 6 jaar schilderen (of bijwerken). Bij de overweging voor kunststof kozijnen kan dit het keuzebepalende argument zijn. En de kosten vallen mee tegenwoordig, zie link.

Schilderen kozijnen

Een schilderbeurt van een rijwoning laten doen kost een paar honderd euro, maar voor een grote vrijstaande woning met flinke houten dakoverstekken moet je al snel aan een paar duizend euro denken. Hier zitten de kosten van steigermateriaal en een naloopronde bij.

Onderhoud CV

Een onderhoudsbeurt van de CV ketel kun je met een contract regelen maar ook gewoon telkens zelf uitbesteden. Dat geeft meer risico maar is op lange termijn vaak goedkoper (dit is natuurlijk altijd het effect voor de verkoper van verzekeringen, want dat is het in feite).

Belasting en verzekering

Ook de kosten voor gemeentebelasting en verzekering zijn kosten die je moet meenemen in je jaarkosten plaatje. Zo komt er als steeds meer een compleet beeld van de kosten voor je woning! De heffingen verschillen behoorlijk per gemeente en dat zijn vaak toch behoorlijke kosten. Informeer hiernaar om tegenvaller te voorkomen.

Energie verbruik huis

De energiekosten zijn een grote aanslag op het maandelijks budget voor veel gezinnen. Je kunt een begin maken met besparen door zorgvuldig gebruik van de verwarming en verlichting in huis. Maar die kosten zijn vooral te beperken door het isoleren van dak, gevel en vloer als dat nog niet gedaan is.

Dit is natuurlijk ook een mooie kans om je zolder echt te gaan gebruiken, bijvoorbeeld op deze manier.

zolder isoleren

Energiekosten bezuinigen

De kosten ervan vind je hier in de Verbouwkosten Tool of je kunt offertes vrijblijvend (en gratis) krijgen voor kozijnen, dakisolatie, vloerisolatie en gevelisolatie.

About Zolder verbouwen info

Alle tips over het verbouwen van de zolder tot mooie lichte ruimte. Bekijk hier direct de kosten van een zolderverbouwing of dakkapel!

Er zijn nog geen reacties.

Geef een reactie